Semestern är över!

Hemma igen efter en underbar Frankrike tur. Besöket i Nice var familjens första men säkerligen inte det sista, vacker stad, nära till shopping, ett outtömligt utbud av restauranger och strand som lockade till bad mitt i staden.

Matchen i vi besökte i onsdags fick ju inte det resultat vi önskade. Sverige fick respass ur EM turneringen av Belgien, inget att skämmas över egentligen. Matchen i sig blev spännande, utan att den var av hög kvalité men den levde ända in i slutet. Kvalité var det däremot på uppladdningen och atmosfären i Nice centrum och på Allianz Riviera arena. Gult och blått vart man än vände sig. Svenska fans ägde staden och skapade en näst intill lika magisk stämning som i Berlin när Sverige mötte Paraguay i VM för några år sedan.

IMG_3275

Guidetti på väg in för att byta om efter att ha kollat in gräsmattan

IMG_3278

Zlatan under uppvärmningen

IMG_3282

Vilken stämning på läktaren

Ikväll är det dags att besöka Skytte för första gången i år. Trevliga tävlingar och väl fyllda lopp väntar men först skall vi traditions enligt avhandla V75 på Kalmar. Här nedan kommer några snabba om V75 omgången.

Wiottis Winnare

Kalmar Lopp 6 V75-2

1 Tudor Kronos är dagens i särklass största favorit och jag ”fegar” och väljer Berghs fyraåring som dagens bank. Han tog sig iväg perfekt från spår fem i volten senast och satt tidigt i ledningen. Nu är det spår ett och jag ser framför mig ännu en bra start och samma position som senast. På Jägersro lunkade han undan med sparade krafter, avslutade 12 s.800 och såg jätte fin ut. Nu är motståndet betydligt tuffare och hästen är orutinerad men det känns som att utvecklings kurvan för Tudor lutar brant uppåt så jag väljer att lämna honom ensam på stora systemet i eftermiddag.

 

Wiottis Warning

Kalmar Lopp 8 V75-4

1 Västerbo Arthur är ännu en kuse från stall Bergh som begåvats med spår ett. Jag har inte varit speciellt imponerad av Arthur tidigare men med de senaste prestationerna på näthinnan så får jag nog ändra mig. Från usla lägen på slutet har han spurtat fantastiskt. Västerbo Arthur avslutade 11 s.800 ute i 3:e spår och höll farten starkt trots den tuffa avslutningen. Gången före var det under 10 s.800 och han gick då klart snabbast över mål. Nu är läget ett helt annat och även distansen känns som en fördel för Berghs formkort. 7% är klart intressant!

Wiottis Wägran

Kalmar Lopp 5 V75-1

5 Nadal Broline är en undantags häst och en segermaskin av högsta klass. Han har ett perfekt läge men jag är ändå inte tillfreds med att han skall vara favorit i dag. För det första så har han spår utanför startraketer som Emmet Brown och Star Advisor Joli. Som jag ser det så kommer Kim Eriksson att köra sig till ledningen med Star Advisor och Erik Adielsson välja rygg på ledaren med Emmet. I loppet finns dessutom V75 vinnaren från elitloppshelgen Takethem med, vad var det för prestation han stod för då egentligen, grym! Nadal Broline har dessutom vilat kort efter senast, eftersom jag tror att han får göra grovjobbet denna gång och motståndet ser vasst ut så lägger jag honom som 3-4 i rankingen.

..Jerns Vendela betalde dryga 7ggr på Årjäng i fredags, tackar!

..Readly Express kommer inte att förlora något lopp i år väl? Som han såg ut med Goop J:r i sulkyn igår!

..8 rätt på andelspelet i Onsdags. 22.000:- lite drygt, tackar igen!

 

Vi hörs!

Wiotti