Ser fram emot nästa Lördag!

Travveckan som startade i lördags med en för min del iskall V75 omgång. Kom inte helt rätt på det med varken spikar eller gardering. Mina system kammade noll som brukligt är. I måndags var det dags för besök på Färjestadstravet, efter att ha varit utanför Sveriges gränser en period så fanns lite att ta tag i här hemma och jag gled in på Färjestad utan program och sedvanliga förberedelser. Målet för besöket var trots allt travets eminenta julbord. Många goda smaker med traditionell julmat men framför allt sex sorters sill, jag älskar verkligen sill! Jag blev som sagt inte besviken och några flera julbord blir det inte för min del, nu är det den egenlagade julmaten på julafton som gäller.

Ex.ordf. Lars Inge Olsson hade en vinnare i lopp 1 i måndags. Magic Bråten drog till ledningen och höll snyggt undan för konkurrenterna på en bra tid. Det har krånglat mycket för treåringen och insatsen värmer såklart hela Gryttom!

Peder Mykla gjorde en närmast overklig prestation efter galopp in i första sväng och sedan hela loppet utvändigt ledaren. Peder kopplade ett säkert grepp på ledaren in på upploppet och höll klassigt undan för stormen bakifrån. Peder Mykla har blivit något av en favorit häst för mig och de senaste två åren har han nog varit den som gett mig enskilt mest pengar på vinnarspelet. Peder är en aning ojämn men jag har haft flyt och kommit rätt på honom i stort sett hela tiden.

Dags för V75 på Jägersro och det brukar ju sällan vara speciellt upphetsande. Favorit parad med idel spetsvinnare är melodin på vår sydligaste bana.

Min enkelrad ser ut som följer: V75-1 8 New Moon Pellini-jag testar igen, formen är kanon. V75-2 3 Bullseye Pellini-PU låter väldigt nöjd. V75-3 4 Stepping Spaceboy-jätte fin treåring. V75-4 2 Coin Perdu-Bäst i kullen så här långt. V75-5 5 Tjacko Zaz-Visar fin form och mot spets igen. V75-6 2 Isor Håleryd-Vilka lopp han gjort på slutet. V75-7 2 Je T´aime Express-Jägersro syndromet, spets och slut.

Wiottis Winnare

Jägersro Lopp 5 V75-1

8 New Moon Pellini är värd en V75 vinst nu tycker jag. För tre starter sedan så tågade han på i spåren sista 800, fick se sig slagen kort före mål av To Be Or Not To be. Näst senast blev han fast med krafter kvar och såg ruskigt laddad ut. Senast blev New Moon Pellini hängande från start, backades ned i kön, galopperade dryga 600m från mål men kunde trots det spurta in till ett femtepris. Nu måste det vara dags att ha lite flyt och även om spår 8 i volt kan vara en fälla så är jag inne på att New Moon Pellini öppnar V75 spelet denna lördag.

Wiottis Wägran

Jägersro Lopp 11 V75-7

7 Nahar  har jag för länge sedan placerat i facket ”på nedåt gående” men som det heter, katten har nio liv och han kommer tillbaka gång på gång. Frågan är om han någon gång sett finare ut än senast. Jag väljer ändå att stå över honom denna lördag. Spår långt ut, skor på hovarna och sedan är det sällan som Nahar bara radar upp segrar. Som favorit i avdelning sju helt ointressant för mig och det blir inget streck för Bergh här.

Wiottis Warning

Jägersro Lopp 9 V75-5

6 New Star Power är nedstruken till ett perfekt 5:e spår. Hon har visserligen gått upp en klass nu men som hon sett ut på slutet så kan hon säkert fälla detta gäng med rätt rygg resa. Jag är inne på att hon följer med invändiga Tjacko Zaz nedåt i banan. Tjacko drar till ledningen och New Star Power får ryggen. Skulle luckan komma så finns möjligheten till ett rejält rens på V75.

..FBK har verkligen haft det tungt i november. Laget ser så mycket långsammare och så mycket fysiskt svagare ut än motståndarna. Vad hände med den tidiga höst formen? Att man skall slå Djurgården på hemmaplan i eftermiddag ser jag som omöjligt. Tråkigt nog så får jag heller ingen känsla för att åka till Karlstad och betala för den obefintliga underhållningen. Synd, för det är i motgång vi behöver stöttning, oavsett vad det gäller.

..mitt andra lag i hjärtat är som ni säkert vet Barcelona. Ligan håller redan nu på att glida oss ur händerna. Idag är det El Classico och Real Madrids form är så mycket starkare än de randiga Katalanernas. I år har mittfältet i Barca varit ett sorgligt kapitel, Iniestas skada har visat sig ödesdiger då backuperna inte levererar tillräckligt. När dessutom Bousqets är långt ifrån sitt bästa och Rakitic inte heller ser bekväm ut så blir det tufft i eftermiddag. Nu ryktas Iniesta vara tillbaka men formen kan ju knappast vara 100%. Real har en bredare trupp i år och trots att Bale och Kroos saknas så är det troligen nio poäng som skiljer lagen efter dagens drabbning

..V64 Halmstad på måndag, hästmaterialet räcker tydligen inte för tävlingar i södra Sverige. Spelmässigt iskallt men visst vinner väl Jetset i V64-4.

..V64 Axevalla på tisdag. 6 Miss Jägers i V64-2 tycker jag spurtade strålande senast och visade klar uppåtform. Startsnabb häst som kan fälla favoriten denna gång.

..V75 på Färjestad nästa lördag. Härligt!

Vi hörs!

Wiotti