Skön vinst på V75!

Sköna slantar blev det på mina andelsspel i lördags. Både lilla och stora systemet satte sjuan och belönades med 223,000 respektive 225,000. Spiken Volstead vann knappt och var duktig, svårigheten Zenit Brick har jag vurmat för en tid så han var inte så svår för mig, gäller bara att man hänger i på sina idéer och inte ger upp när de gör bra lopp utan att få utdelning. I V75-7 var det väl täckt på systemen och turligt nog fick Joe Ho Lee luckan och utdelningen blev riktigt bra.

Spelformen är på topp och vid söndagens besök på Åmål så ramlade det in fina pengar även där, trots att blindskären på Söndags V75 blev lite för många. Carl Erik Axelsson i Koppom startade Next Love och hade satt Niclas Benzon i vagnen. Next Love har jag följt en tid och han har gjort bra lopp gång efter annan utan att få vinna. Nu var det perfekt läge och toppkusk. Visst 2,60 som vinnare blir man inte ekonomiskt oberoende av men vann gjorde han och spik på alla spelformer kändes bra. Next Love startar igen på söndag och har säkert fin chans igen även om kusken för mig är helt okänd.

Om en dryg vecka är det dags för Jubileumspokalen på Solvalla. Vilket lopp det kan bli! Jag överväger starkt att sätta mig i bilen och följa loppet på plats i Stockholm.

Min Enkelrad till Rättvik. V75-1 5 Food Money-är ute mot lite enklare hästar, hamnar bra till och tål även dödens i detta gäng. V75-2 1 Bombibitt S.I.R-är en fin häst hos ”vet” Rejnö. Snabb ut och leder runt om?? V75-3 1 M.T. Joinville-är bästa hästen och möter enklare motstånd nu. Örjan hittar vägen även från innerspår! V75-4 7 Tekno Jerken-van helt annat motstånd, möjligen distans minus, bör vara överlägsen. V75-5 3 Say That Again-lopp i kroppen nu, härdad i V75 en längre tid, kan öppna och får en fin position. V75-6 1 Re Doc-perfekta förutsättningar, blir dagens skrik, Eriksson upp känns positivt. V75-7 8 Noble Amok-har inte visat botten hos Bergh, kan han hålla Piraten bakom sig??.

Wiottis Winnare

Rättvik Lopp 8 V75-4

7 Tekno Jerken har funnits med på min ”bevaknings app” sedan den fantastiska Unions kampen förra hösten. Då hängde han i 3:e spår genom första sväng i 13 tempo, tvingades backa ned sist i fältet och spurtade till slut strålande som 2:a bakom Tekno Odin, dryga 19 sista 800 i avslutningen. Efter den starten var han borta från tävlingsbanan i fyra månader. När han återkom under vintern och våren så har Tekno Jerken inte radat upp segrar direkt. På slutet har det dock sett strålande ut. Näst senast tog han sig en kort galopp från start, tappade 20m men gick strålande efteråt. Landade på 20,5/1900m efter galoppen och fick på dessutom en störning in på upploppet. Senast tog han hem Norskt Mästerskap, från sista plats, via 17,9 s.800 satte han nosen först på linjen. Loppet kördes i tufft tempo och det gynnade Tekno Jerken. Senast var det barfota runt om men nu blir det skor bak vilket kan vara en liten nackdel. Innerspår på tillägg och Erlend som skall leda volten är också minus faktorer men Tekno Jerken är van tuffare motstånd än detta och jag tror att han bara är bäst.

Wiottis Wägran

Rättvik Lopp 6 V75-2

9 J.S Apollo är en häst jag sett live i många starter. Jag tycker att man sett en viss potential i honom men från det till att han skall bli en V75 vinnare är för mig ett långt steg. J.S har tre raka segrar i enkla gäng, han har bakspår på 1640 och en i sammanhangen orutinerad kusk. Till 12% och 4:e handare är han helt ointressant för mig, väl medveten om att jag alltid nedvärderar de hästar jag ser ofta i vårt område.

Wiottis Warning

Rättvik Lopp 9 V75-5

3 Say That Again tycker jag är för lite spelad. Han har inte lyckats vinna på fem starter i år men varit ute i riktigt tuffa lopp. Han spetsade enkelt från spår 3 senast men mötte kanske inga startraketer den gången. Say That Again går lika bra bakifrån som i ledningen och mot ett gäng startkanoner så väljer säkert Björn att köra honom bakifrån. Senast tröttnade han väl mycket och fick en kortare paus igen. Möjligen blev det nu ett ofrivilligt och oplanerat uppehåll mellan starterna men till låg procent från ett toppen läge med Björn i sulkyn är Say That Again väldigt intressant för mig.

..V65 på Färjestad på Lördagskvällen. Jag är inte på plats, för ovanlighetens skull, hopptävlingar på Åby står på helgens program. 9 Cagnes Sur Mer i V65-2 är intressant. Jag tycker hon gick väldigt bra på Färjestad 12/6. Har varit ute från ett omöjligt läge på Åmål näst senast och ett tufft V75 lopp senast. Nu möter hon bara ston och jag är inne på att hon kan plocka ned Ottens Dibaba från utvändigt.

.. Årjäng kör tävlingar på söndag. Jag var lite inne på att 5 Golden November i lopp 1 skulle vinna senast efter några riktigt vassa prestationer innan den starten. Han fick det inte att stämma på Arvikas bana och kom aldrig in i loppet från ett tråkigt utgångsläge. Nu har han ett perfekt spår bakom bilen och kan vinna nu istället.

..11 Mjölner Zorro i V5-2 hamnade riktigt illa på det i Arvika senast, galopperade kort efter start och fick dessutom ta emot en rejäl bredsida precis när han ställde sig. Han tappade väldigt mycket mark men upphämtningen var strålande och min klocka visade 27/1800m. Förlorar knappast felfri trots 40m.

Vi hörs!

Wiotti