Slätts perspektiv – blogg 4

Slätts perspektiv – blogg 4 

…Elitloppet 2016 är nu skrinlagt och det är alltid kul att sammanfatta den finaste och bästa av helger. Solvalla sköter sig alltid med den äran och jag är vansinnigt imponerade över publiksiffran på söndagen. Jag vet hur mycket arbete som ligger bakom just Elitloppshelgen = stor kram och gött jobb, Solvalla. Mer om de sportsliga minnesmärkena längre ner i bloggen…

…kommer fortfarande på mig själv med att sitta med en öppen mun för att ta in varför australiensiska Dami Im med sin underbara ”Sound of Silence” INTE vann Eurovision 2016. En skymf. Funderar pragmatiskt. Kan Marjasin ha klippt ihop röstlängderna för ett slutgiltigt resultat? Något är i alla fall verdammt galet. Dami Im; sicken guldpipa!

…”Ingvarsson&Persson” är en podd ni måste lyssna på varje vecka. Jag tycker mig ha en väldigt god relation med bägge dessa herrar. De är för mig som McEnroe/Fleming var för tennisen och dubbeln under det glada 80-talet. Vems sinnelag som mappar på vem får ni själva avgöra. Det dessa herrar gör för svensk travsport är att genomlysa sportens alla skrymslen och vrår; från amatörtränare till Predikanten. DET är viktigt att den här typen av inspel får gehör, då den är transparent och inte är ”köpt” av vare sig ST el ATG…

…mitt långtidsspel på Un Mec d’Heripre som slutsegrare av Elitloppet var lite fisjummet ett tag, men Nuncio ville annat och på vilket sätt han visade det. Boom!

…hörde att Volvos ”säljreverser” av nya V90 sköt i höjden från scratch efter nya Zlatan-rullen som vevas i tid och otid. Made by Sweden. Made by Zlatan. Ett magiskt dreamteam…

…Takethem och dennes insats under Elitloppslördagens V75-tävlingar är den jag bär med mig som kanske en av helgens absolut vassaste. Helt enastående…

…fotbolls-EM. Kommersens tid. Något bolag tog beslutet att använda sig av Halsduken och dennes ”brandtal” för att lyfta sitt varumärke. Jag vill bara säga att hela den sekvensen är lyteskomik och devalverar ditt varumärke…

…helgen efter Elitloppet. Numb. Inget sug alls. Tur att jag har TV4 Guld…

…Dani M. Dami Im. Så nära, men ack så långt ifrån varandra…

…kan nu bekräfta att jag projektleder hela baletten runt min gode vän Stefan Schwarz memoarer som utkommer 24 oktober 2016. Träffat många människor i olika sammanhang; allt från Kungen till Folke Pudas. När du samtalar med Stefan får du ett helt annat perspektiv av tillvaron. En sublim fotbollsspelare. En grandios människa. När ni läst boken kommer ni förstå varför. Alldeles, alldeles enastående…

…avslutar bloggen med ett speldrag. Rekommenderar Golden State Warriors (-6,5) i match 2 mot Cleveland Cavaliers i NBA-finalerna. Det är helgens bästa spel, men om vi skall skaka fram en V75-vinnare rekommenderar jag 2 Obi Wan i V75-3. Den har jag väntat på likt Godot, men i en hyggligt enkel Gulddivisionare måste det vara läge nu…

Ha en fortsatt strålande vecka!

/Andreas