Slätts perspektiv – smultronstället har premiär…

…#EM2016 är i full gång och det är en härlig sportslig tillställning. Alla lag har spelat minst en omgång nu och Tyskland/Frankrike ser som vanligt starka ut. Mest imponerad över Italien hittills; ett lag utan superduperboomboom-spelare, MEN med ett kristallklart tillika genuint lagspel. En för alla. Alla för en.

…premiär på Skytteovalen nu på fredag. Som alltid ett lyckopiller i tillvaron. Pittoreskt, lummigt med folk, lärlingsrace, montélopp, flertalet race fyllda med amatörtränares hästar. ALLA samlade i en enda skön tillställning på Arvikatravet. Det känns gött!

…den där känslan som infinner sig när du ser första omgångens matcher i EM och plötsligt inser att ditt landslag Sverige spelat 90 minuter utan ett enda avslut. DEN känslan. Ridå!

…hoppas Jakobsson och Goop hittar till Arvikaovalen med egentränade hästar. Då har banan hela spektrat av det som gör hästsporten fantastisk; från smått till stort…

…”under 2,5 mål” har varit mantrat i omgång 1 kopplat till #EM2016 och dess matcher…

…missa inte ”Shetland” på SVT direkt efter travet nu på fredag. En av de bättre i sin genré…

…V5-4 på Arvikatravet vinner 2 Ängens Kryptonit. Perfekt läge. Rätt inne på pengarna och den alltid lika hungrige Mikael J Andersson vill visa vart skåpet skall stå i championligan från start…

…Kongo-Kim och Sebastian Larsson. Gäsp.

…passa på att gästa Sveriges innersta hamn efter avslutade tävlingar. Olssons Brygga; ett russin i Arvikakakan…

…hoppas i vanlig ordning på en reprisering av ”Lagens Änglar” från 80-talet. Det gör jag varje sommar. Det lär jag få fortsätta göra även kommande år…

…Boden arrangerar V75 nu till helgen. För dryga 6 år startade vår delägda Global Jewel i V75-2 på denna fina bana. Hur det gick? Hon stod med 20 meters tillägg, var favorit, Björn Goop i sulkyn, direkt fram i dödens, Goop jr kontrollerade loppet hela vägen i en klassisk Stig H-dödens-manöver och gled enkelt undan till vinst. Stort! Vinst på V75! #lycklig.

…när jag nu hyggligt intensivt följer #EM2016 förstår jag varför fotboll är världens största sport. Gröna fältets schack. I love it!

…äntligen har 4 Nimbus CD fått rätt läge och formen i zenit. Bara spika rakt ut i Norrbottens Stora Pris.

…nej; nu tar vi kvällen. Se nu till att ta en tur till undersköna Arvika nu på fredag. Det är banan värd. #smultronställe.

/Andreas Slätt