Utrustnings fokus.

Dags igen efter några veckor av helg utflykter som gjort att bloggandet fått vila.

Elitloppet, Oslo GP, Färjestad och Årjäng ja det har varit ovanligt tätt mellan travbanebesöken nu.

Måste bara tänka tillbaka några veckor och minnas en fantastisk Elitloppshelg. Varmt, skönt och soligt gör upplevelsen till något extra. Bold Eagles försöks seger ger fortfarande rysningar när man tänker tillbaka på det. Lika stum av beundran som jag var efter försöket, lika stum av förvåning var det efter finalen. Hur kunde det ske, jag har i alla fall inte förklaringen till insatsen som var så mycket sämre. I det stora hela var det för mig topp 3 bland alla Elitlopp jag sett på plats.

Förra söndagen var det dags för grannlandets stora travdag. Som brukligt är var jag på plats i ett grått och regnigt Oslo.

 

Ett på förhand intressant och öppet huvudlopp gjorde mig inte besviken även om vinnaren i min värld är svårfunnen. Bland många fina vinnare så lyfter jag framförallt 3:åriga Black Talisman som går en ljusframtid till mötes. Striden mellan Polara och Månprinsen i kallblodsloppet går inte heller av för hackor.

Heta snackisen i media om utrustningar och framförallt nu valet av sulky är rejält på tapeten, inte minst efter Twister Bi:s seger i Oslo GP. När det gäller Twister Bi så gjorde säkert valet av sulky en lite skillnad för hästen men va f-n, inte var det väl sulkyn som sprang loppet. I ett travlopp så är det så många parametrar som skall stämma för att vinnaren skall koras. I Twister Bi:s fall så är det ingen tvekan om att hästen gjorde ett fantastiskt bra lopp men det var också några parametrar som stämde för Jerry Riordans häst, Jos Veerbeck exempelvis, kör han rakt fram i tredjespår direkt efter start så tar han dödens och loppet blir helt annorlunda eller om Jos låter bli att köra över D.D´s Hitmans framben i första sväng. Hitman får förmodligen gå i rygg på Twister Bi sista varvet om han får behålla sin position! Hitman var femma i mål med 30m markförlust och krafter sparade… Dessa händelser är så tidigt i loppet att det är omöjligt att veta hur dessa hade påverkat utgången men när Your Higness är riktigt svag och inte orkar hålla ryggen på Lionel och Twister Bi får gå i andra spår istället för tredjespår i utgången av sista sväng, det kan jag med säkerhet säga är helt lopp avgörande. Får twister gå ett spår ut i sista sväng så slår han inte Lionel oavsett jänkarvagn eller inte

ATG inför avgifter på Harry Boy på nätet, ja med tanke på att fler och fler använder sig av olika digitala medier för att spela på hästar så börjar säkert intjäningen från ombuden att sina och hur skall man då upprätthålla intäktssidan. Istället för att effektivisera så höjer man priset, avgifter på övriga spel är inte aktuellt, ännu….

Efter senaste bloggen har jag besökt nya national arenan Friends vid två tillfällen. Europaleague finalen mellan Ajax och Manchester United blev en ganska trött och trist fotbollsmatch a la Mourinho men inramningen går inte att klaga på. Vilket drag det var på publikplats, något av det bästa jag bevittnat på en arena. Ajax fansen var helt galna och sjöng från en timme innan match till strax efter slutsignalen. Respektingivande och en upplevelse. Sverige – Frankrike var det andra besöket på kort tid. Stämningen kanske inte var lika magisk till att börja med men med upplösningen och Toivonens segermål i slutet så gav Svenskafans glädjen ett ansikte. En upplevelse att få vara på plats och bevittna hur ett nytt svenskt landslag klår ett av världens på pappret starkaste motståndare.

Dags för lite V75 snack, ingen vidare spelkänsla denna lördag och mitt tips är att utdelningen stannar under tiotusen. Gissa utdelningar brukar inte vara lätt och fel brukar man oftast ha…

Enkelraden denna lördag. V75-1 2 Whitehouse Express-avgör från utvändigt ledaren. V75-2 15 Geisha Sund-är tuffast och tål göra jobbet. V75-3 4 Gianluca Boko-talang som jag har ett väldigt gott öga till.  V75-4 2 Art Nökkve-står bra placerad och blir svår att rå på. V75-5 8 Fighting Bax-bättre än raden, får draghjälp i hårt tempo är mitt scenario. V75-6 5 Västerbo Grosbois- tar spets och leder länge! V75-7 2 Propulsion- vann loppet ifjol, enormt bra i Elitloppet, mycket svårslagen.

Wiottis Winnare

Boden Lopp 7 V75-1

2 Whitehouse Express är troligen inte snabb nog från start för att hålla ut Flip a Coin och Officer C.D. Jag tror inte det spelar någon som helst roll, Whitehouse har nu två lopp i kroppen och är knappast sämre än i Finland, han tål dödens i detta gäng och dagens största favorit vinner avdelning 1 är min fasta övertygelse

Wiottis Wägran

Boden Lopp 13 V75-7

7 Mosaique Face vinner lopp alldeles för sällan numera. Han har ett tufft spår och möter bra motståndare. Han såg stark ut när galoppen kom i förra starten men G i raden betyder inte godkänd som någon legendarisk spelare en uttryckte sig. Om jag garderar Propulsion så blir det inte streck för Mosaique Face.

Wiottis Warning

Boden Lopp 11 V75-5

8 Fighting Bax har inte fått till det riktigt på slutet. Han har lottats till ett svårt läge och måste ha en del flyt på vägen, det är ju inte helt fel att då ha Örjan Kihlström i vagnen. Som jag läser loppet så kommer det att bli skaplig rusning från start och jag hoppas då att Fighting Bax ramlar ned i ett bra läge i första sväng, med bra tempo på loppet så kommer garanterat Fighting Bax att leverera en spurt som mycket väl kan räcka till seger.

.. Southwind Feji hyllade jag obegränsat efter hennes debut i slutet av februari. I bloggen de 4/3 skrev jag att jag aldrig sett en bättre debutant live. Nu har hon sju raka segrar och under veckan kom hon till mål på 13,8 2140m voltstart på Vaggeryds V86 tävlingar, imponerande. Värt att notera inför helgen är också att hon i en av sina starter plockade 20m på V75 favoriten Gianluca Boko!

..E3 och Riksspel på Färjestadstravet imorgon. ICA Värmlands familjedag med en rad happenings på publikplats. VÄLKOMNA!

Vi hörs!

Wiotti