Vilken travkväll det blev!

I måndags var det dags för ICA Kvantums dag på Arvikatravet. Vilken kväll det blev! Över 3400 besökare runt den gemytliga travbanan.

IMG_4588IMG_4585IMG_4586

Fint väder och en härlig stämning bland åskådarna. Stort tack till våra leverantörer som var medarrangörer och till Christian, Mona, Mattias, Bernt och Harriet som såg till att alla besökare fick sig något till livs.

Under veckan som förflutit har vi haft O-Ringen i Arvika, vi har nästintill fördubblat invånarantalet i kommunen och det har varit en fröjd att träffa alla dessa glada och positiva människor. Arvika Centrum har levt upp och det har varit fullt med folk hela dagarna och kvällarna. Detta har inneburit att jag för andra gången, sedan Kristina Palema vann Stochampionatet 1985, inte var på plats. Lite konstigt kändes det i fredags eftermiddag men stochampionatet körs förhoppningsvis många år framöver medan O-Ringen knappast dyker upp i Arvika vid något mer tillfälle.

Min Enkelrad till Hagmyren. V75-1 1 Highland Park-är inte helt bekväm med voltstart em får ändå tipset. Garderas! V75-2 9 Eva I.H-spurtade fint i kval till stochampionatet, fullform, svårslagen. V75-3 6 Volstead-är bästa hästen och möter enklare motstånd nu. V75-4 11 Kjempen-tuffing som kom bort senast. Har helt tappats av spelarna denna gång. Är väl inte sämre nu än för två veckor sedan? V75-5 4 Tjacko Zaz- stall i toppform, på väg att växa in i eliten, svårslagen . V75-6 8 Linus Boy-håller han sig bara till trav så spelar läget ingen roll. V75-7 9 Gravity Falls-för bortglömd enligt mina teorier.

Wiottis Winnare

Hagmyren lopp 7 V75-3

6 Volstead har en passande uppgift tycker jag. Francais Du Gull tar sig till ledningen tror jag och även om tränaren säger att man skall köra i ledningen så tror jag att Torbjörn släpper till Jonny när Volstead kommer ångande. Volstead har ju varit ute i betydligt hårdare lopp och jag tror helt klart att han kan vinna även från dödens. Optimal utrustning på Volstead, jänkarvagn, helstängt och barfota fram betyder att det är fortsatt påställt från stallet.

Wiottis Wägran

Hagmyren Lopp 8 V75-4

1 Odins Eld var toppenbra i Årjäng. Den gången var han spelad till 20ggr mot ett likvärdigt gäng. Han vinner sällan och ägnar sig ofta åt galopp. Jag tycker att det är lite orättvist att han blir näst intill favoritspelad. Visst kan han vinna igen men jag är inne på att de norska gästerna, Villas Cato och Kjempen blir för svåra och streckar inte Koppomshästen denna gång.

Wiottis Warning

Hagmyren Lopp 11 V75-7

9 Gravity Falls har jag följt hela året och tycker han är en riktigt bra häst med potential att springa på sig en hel del pengar. Tycker mig också höra mellan raderna att Walmann håller hästen lite högre än han har lyckats visa så här långt. Nu blir det barfota runt om igen och jag hoppas han lämnar galopperna i stallet. Läget chansartat men med en smygresa i bra tempo över den korta distansen så vill i alla fall inte jag kliva av på Örjan Kihlströms styrning.

Vi hörs!

Wiotti